2000.

NAGRADE

SPECIJALNE NAGRADE

Michael Frank
Gerard Holthuis
Dianne Ouellette

NATJECANJA - FILM

GLAVNA NAGRADA:
Ben van Lieshout
Peter Tscherkassky

SPECIJALNA NAGRADA:
Jean Luc Godard
Matt Hulse

NATJECANJE - VIDEO

GLAVNA NAGRADA:
Vladislav Knezevic

SPECIJALNA NAGRADA:
Jesper Bernt & Kare V.Polusen

NOVI MEDIJI

GLAVNA NAGRADA:
Andreja Kuluncic

SPECIJALNA NAGRADA:
Calin Dan
Giles Rollestone
Andrej Velikanov & Julia

ŽIRI

ŽIRI - FILM

Tomislav Gotovac, Croatia
Jedan od najimpresivnijih osobnosti u hrvatskoj kulturi rođen je 9. veljače 1937. godine u Somboru. Od 1941. živi u Zagrebu. Bavi se filmom i umjetničkom radu od 1962. Dana 10. travnja 1967. godine je organizirao svoj prvi događa s Ivom Lukasom i Hrvoje Šercar. U jesen iste godine započinje studij na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Beogradu, gdje je diplomirao 1976. Razlog zbog svojih deset godina studiranja bio je njegova pojava u “Plastični Isus”, filmu Lazara Stojanovića, napravljen 1971. godine i prikazan u 1991. U 1979. počinje s nizom nastupa, o čemu je rekao (Vijenac, 8. 10. 1998.): “S moje točke gledišta, Isus Krist i sve što se događalo oko njega bio je performance, pa sam ga smatrao prvim performerom”.

Fulco Lorenzo, The Netherlands
Rođen je 1964. Studirao je Školu likovnih umjetnosti u Utrechtu, Nizozemska Santbergen akademije za televiziju u Hilversum, Nizozemska i Sv Lucas filmske akademije u Bruxellesu, Belgija. Radio je kao pomoćnik redatelja na nekoliko filmskih i televizijskih produkcija. Radi kao scenarist i redatelj te je nagrađen za svoje kratke filmove na festivalu Gijon, Španjolska.

Franci Slak, Slovenia
Rođen 1953. Diplomirao na filmskoj školi Poljske u Lodzu. Između 1970. i 1990. godine završio je nekoliko eksperimentalnih, dokumentarnih i TV filmova. Kao filmski scenarist / redatelj debitirao je s filmom “kriznim vremenima” u 1981. Ovaj niskobudžetni road film ušao u Berlin forum i sudjelovao na mnogim drugim festivalima. Ove godine. Franci Slak usmjerena 5-dio TV serije o životu romantični pjesnik France Prešeren.

ŽIRI - VIDEO

Sophie Delvallée, France
Nakon nekoliko edukativnih godina, putujući između likovne umjetnosti, fotografije, scenskih nastupa, radio programa, sam provesti 4 godina kao pomoćnik redatelja i ko-scenarista u filmskoj industriji. Zapravo, (privilegirati sastanak i interaktivnosti s publikom,) Radim kao transdisciplinarnom umjetnika miješanje kino-plesne predstave, umjetnost video, u re-kreirati ili usmjerena prostora. Različiti utjecaji i naselja, Avignon / Pariz, Prag, Lisbon, Maroko. Rođen je 1971. godine u Francuskoj.

Piotr Krajewski, Poland
Diplomirao na Sveučilištu u Wroclawu u Poljskoj, gdje živi. Suosnivač Otvoreni studio nezavisne kulturne institucije dedecated na medijske umjetnosti i kulture. Osnivač i umjetnički ravnatelj Internatinal Art Biebbale. Autor serije televizijskog PROGRAMA o medijskoj umjetnosti za poljske državne televizije. Član poljskog dijela Internatinal Asiciation od likovnih kritičara.

Diana Nenadić, Croatia
Rođen je u Splitu 1962. Diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu političkih znanosti. Objavljivanje filmske kritike u novinama, časopisima i na radiju i TV-u. Od kraja 80-ih. Urednik “Hrvatskog filmskog godišnje”, a na Hrvatskom radiju.

ŽIRI - NOVI MEDIJI

Biljana Tanurovska, Macedonia Jan Schuijren, The Netherlands
Rođen 1964, Amstenrade (NL). Do 1988. kulturnih i društvenih studija. Post-diplomski u New Media u 1991. Proizvodnja i post-produkcija značajka filmske i televizijske produkcije od 1990. do 1992. Član Montevideo / vrijeme na temelju umjetnosti, Amsterdam 1992, radi na proizvodnji i distribuciji audio i mediji umjetničkih djela. U 1997. godini ova organizacija se pojavljuje u “Netherlands Institute Art Media, Montevideo / TBA”. Od 1997. godine, odgovoran za jedan kanal i instalacija prikupljanje i inicira, razvija i proizvodi izložbe, projekcije i prezentacije na (inter) nacionalnim prostorima. Radi osim kao samostalna kustosica, među ostalim, u suradnji s “hARTware” kolektiv sa sjedištem u Dortmundu, Njemačka, kako da surađuju na međunarodnoj razini u nezavisnim izložbenih projekata.

Sandra Sterle, Croatia
Rođen u Zadrar, Hrvatska, 1965. započela je umjetničko obrazovanje u Školi za applide umjetnosti u Splitu. Diplomirala na skulptura deoartment Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Također je studirao film i video na Kunstakademie Dusseldorfu.

PROGRAM