2008.

NAGRADE

EL CANT DELS OCCELS / THE SONG OF THE BIRDS
DUGOMETRAŽNI KONKURENCIJA - GLAVNA NAGRADA

Albert Serra
Spain, 2008, 35 mm, 1:1.85, 98 min
Tri kralja putuju, u potrazi za novorođenim Mesijom.
Albert Serra
Rođen 1975. godine u Španjolskoj. Diplomirao je španjolski jezik i komparativnu književnost na Sveučilištu u Barceloni, uz dodatne kolegije iz povijesti umjetnosti. Pored pisanja scenarija, režije i produkcije filmova, bavi se i pisanjem i produkcijom kazališnih komada. Primjer je eksperimentalno djelo “Setsuko” posvećeno Hari Setsuko, omiljenoj glumici redatelja Ozua Yasujiroa. Godine 2001. osniva produkcijsku tvrtku Andergraun Films zajedno s Montserratom Triolom i Bartomeuom Casellasom.
Filmovi: Crespia, film a ne selo (2002), Honor de cavalleria / Viteška čast (2006)

TUTKIJAT / THE INVESTIGATORS
KRATKI KONKURENCIJA - GLAVNA NAGRADA

Anssi Kasitonni
Finland, 2007, DV, 4:3, 12 min 14 sec

Priča o podmornicama, istraživanju, braku i teškoćama na koje ljudi nailaze u bračnom suživotu. Prije svega, ovo je priča o ljubavi koja pobjeđuje sve.

Anssi Kasitonni
Rođen 1978. godine, diplomirao je 2003. godine na Institutu za umjetnost na Sveučilištu Lahti. Bavi se eksperimentalnim filmom i videom i skulpturom. Njegov animirani film “The Knockers” osvojio je nagradu publike na festivalu Mänttä Art 2003. godine.

LAILA
SPECIJALNA NAGRADA

Rezaei Muradi Batol
Afghanistan, 2007, DV, 16:9, 33 min

Šesnaest žena boravi u psihijatrijskoj bolnici u Kabulu. Većina ih je tamo provela cijeli život. U ustanovi su rijetke prilike za odmor i učenje. Zajedno ipak uspijevaju pronaći utjehu.

Rezaei Muradi Batol
Dvadesetpetogodišnja spisateljica i pjesnikinja rođena u izbjeglištvu u Iranu. Godine 2002. vraća se u Afganistan, gdje radi kao novinarka za “Glas naroda”. Udana je i majka jednog dječaka.

ČLANOVI ŽIRIJA

DUGOMETRAŽNI FILM:
Don Askarian, ARM
Margarita Maguregui, ESP
Kristijan Milić, CRO

KRATKOMETRAŽNI FILM:
Lena Lapschina, RUS / AUT
Tim Leyendekker, NED
John Offord, UK

Program